جمع آوری شیشه های مصرف شده:
شیشه های مصرف شده و دور ریخته شده توسط شهرداری ها جمع آوری می شوند.
2) انتقال :
شیشه های جمع آوری شده با ماشین های مخصوص به مراکز بازیافت انتقال داده می شوند.
3) جداسازی شیشه ها:
شیشه هایی که قابل بازیافت هستند تفکیک شده و مابقی (شیمیایی و طبی) همانطور که گفتیم به دلیل خطرشان دفن می شوند. در این مرحله نیز شیشه های بازیافتی(نسبت به رنگ بندی) از یکدیگر جدا می شوند. شیشه های بی رنگ و شفاف کنار هم، شیشه های سبز و انواع قهوه ای از یکدیگر تفکیک می شوند؛ زیرا که اگر رنگ بندی شیشه ها جدا نگردد محصول تولید شده زشت و کدر خواهد شد.
لازم به ذکر است که اگر خود شهروندان تفکیک زباله را انجام دهند و حتی تفکیک شیشه را، سرعت این فرآیند بسیار بالاتر خواهد بود و همچنین در وقت و هزینه تفکیک زباله صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد .
4) خرد کردن و جداسازی:
در این مرحله شیشه های رنگی را به خرده شیشه تبدیل می کنند، این کار به تسهیل فرایند بازیافت کمک شایانی می کند هم چنین در این مرحله مواد غذایی، قطعات فلزی، چسب و هرگونه مواد
ائدی که در بازیافت شیشه جایی ندارند، از شیشه ها جدا می شود.
5) ذوب و ترکیب شیشه:
حالا باید شیشه های خرد شده، ذوب شوند. به همین منظورشیشه های خرد شده در دستگاه مخصوصی حرارت دیده و ذوب می شود. لازم به ذکر است با توجه به مراکز بازیافت شیشه، در بیشتر اوقات به شیشه های ذوب شده ترکیباتی مانند سیلیس، کربنات سدیم (خاکستر سودا) و آهک اضافه می کنند تا خصوصیات مکانیکی و ظاهر فیزیکی شیشه را بهبود ببخشند.
6) تولید محصولات جدید:
شیشه ذوب شده را پس از آنکه از دستگاه خارج کردند برای تولید محصولات جدید، شیشه را سرد کرده و به آن شکل می دهند و میبینم که بدین ترتیب شیشه بازیافتی به چرخه تولید باز می گردد.
همانطور که در سطرهای بالا اشاره کردیم شیشه را می توان چندین بار مورد بازیافت و استفاده مجدد قرار داد. اما با توجه به اینکه این فرآیند بازیافت در چرخه باز انجام شده یا چرخه بسته، نوع
فرآورده و محصولی که از آن حاصل می شود متفاوت است.