1) جداسازی و تفکیک ضایعات پلاستیک:
در صنعت بازیافت پلاستیک ما با 7 نوع پلاستیک عمومی و 4 نوع پلاستیک تخصصی سر کار خواهیم داشت . هر کدام از این پلاستیک ها ازمواد خاص خودشان تشکیل شده اند و همه ی آن ها به غیر از پلی اتیلن و پلی پروپیلن ، قابلیت بازیافت باهم را ندارند و باهم مخلوط نمی شوند.
پلاستیکها انواع مختلفی دارند به همین دلیل پروسه بازیافت آنها نیز قطعا با هم متفاوت است و باید انواع مختلف آنها را به صورت جداگانه بازیافت نمود به این دلیل که هر یک از مواد اولیه پلاستیک مانند پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی آمید ترکیبات ویژه خود را دارند، ترکیب و ذوب کردن آنها با یکدیگر ترکیب ناهمگونی را ایجاد خواهد کرد.
پس از جمع آوری ضایعات باید آنها را برحسب مواد اولیه ساخت و سختی و نرمی جدا سازی نمود.
2) آسیاب و خرد کردن پلاستیک:
در مرحله آسیاب و خرد کردن، پلاستیکهای جدا شده را با استفاده از دستگاه آسیاب خرد کرده و تبدیل به پرک می کنند، لازم به ذکر است اندازه استاندارد پرکها کمتر از دو و نیم سانتی متر است.
برای خرد کردن ضایعات پلاستیک با توجه به جنس و نوعشان دو نوع آسیاب های ساخته شده: چکشی و شمشیری، ضایعات نایلون ، گونی ، سلفون و انواع فیلم با آسیاب شمشیری و ضایعات چگال مانند بطری پت ، بطری های شیر و ... برای خرد شدن با آسیاب چکشی خرد می شوند.
3) شست و شو:
در مرحله شست وشو موادی که با آسیاب پلاستیک خرد شده، تمیز می شود تا اگر مواد فلزی، گرد و خاک و سنگ ریزه و ... به همراه داشته باشد از پرک ما جدا شود.
خط شستشو از دستگاه های کانوایر ، وان شستشو، سانتیریفیوژ تشکیل شده است.
4) خشک کردن:
ضایعات ما بعد از مرحله شست وشو دارای مقداری آب و رطوبت است پس باید رطوبت زدایی شود، چرا که رطوبت باعث کاهش کیفیت مواد تولیدی ما می شود. رطوبت زدایی این پرک ها با کانال های حرارتی انجام می شود.
5) تولید گرانول بازیافتی:
پرک های که شست و شو و رطوبت زدایی شده، برای استفاده در صنایع پلاستیکی باید تبدیل به گرانول شوند، تولید گرانول نیاز به دستگاه اکسترودر دارد، کار دستگاه گرانول ساز بدین صورت است که پلاستیک را ذوب کرده و تبدیل به دانه های ریز عدسی یا استوانه ای شکل می کندکه در نتیجه پرکها به شکل قطعات ریز و یکدست کوچکی تبدیل میشوند.
این قطعات ریز و یکدست کوچک در مرحله بعدی ذوب می شوند و با استفاده از یک کاتر به قطعات کوچک تری در میآیند، و سپس آنها را درون یک وان آب میریزند تا خشک شوند. این روشی که در بالا شرح دادیم جزء آسانترین راهها برای تولید گرانول نسبت به بقیه فرآیندها می باشد که در اغلب اوقات، در کشورمان برای تولید گرانول استفاده می شود.